23-08-13

SPIGOLA (zeebaars) IN AGRODOLCE

ZEEBAARS IN AGRODOLCE
Ingrediënten: zeebaarsfilet, olio extra vergine, spek, peper en zout, rozemarijn -  2 eetlepels Wittewijn azijn, 1 citroen, 1 witte ui, 2 koffielepel suiker

 

N.B. De witte ui smaakt iets pittiger dan de gewone ui, en wordt veel gebruikt op pizza´s. In tegenstelling tot de gewone ui, wordt witte ui niet glazig bij het bakken

Ui: snijden  -  Citroen:  schillen  -  Spek: fijnsnijden

Verwarm olio extra vergine in een pan 
de witte ui er in doen en op een zacht vuurtje laten fruiten gedurende enkele minuten

Voeg suiker toe, laat karameliseren (10 sec)
doe er vervolgens azijn, zout en peper in ( 30sec)

Ondertussen citroenschil  blancheren in een pot met water

 

Doe deze citroenschil in de pan met de witte ui en laat +/- 30 sec  op laag vuurtje meekoken

Zeebaars bakken (als klaar: peper)
In een andere pan: spek aanbraden en daarbij bij de zeebaars voegen, alsook de uien/citroen..

SAUVIGNON CORMONS (www.wijnuititalie.be )

15:57 Gepost door wijnuititaliebe | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |